Vrnjačka Banja

TURISTIČKA PONUDA VRNJAČKE BANJE
Vrnjačka Banja odavno delotvornošću svojih mineralnih izvora i lepotom prirode privlači ljude. Raspolaže sa sedam mineralnih izvora: Topla voda, Snežnik, Jezero, Slatina, Beli izvor, Borjak i Vrnjačko vrelo. U banji se uspešno leči šećerna bolest, bolesti organa za varenje, reumatske bolesti, oboljenje bubrega i mokraćnih kanala, vaskularna oboljenja …

Vrnjačka Banja nudi mnoge mogućnosti za pripreme sportskih ekipa. U banji se nalaze tereni za veliki fudbal, mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet, tenis i stoni tenis, borilački sportovi … Tu su i bazeni za osveženje u letnjim mesecima.

Lov i ribolov su takođe jedna od atrakcija Vrnjačke Banje. Idealni uslovi za lov su u uređenom llovištu na Goču, dok su za ribolov uređene Podunavacke Bare na 10 km od banje.

Organizovane su i posete crkvama, starim manastirima i nekadašnjim utvrđenjima na okolnim planinama. Tu se nalazi Žiča, Studenica, Đurđevi Stupovi, Gradac, Sopoćani, Kalenić, Lazarica, Ljubostinja, a od ostataka tvrđava i danas strazare Ras, Maglič, Brvenik i Koznik.

Kongresni turizam je veoma razvijen i postoje svi sadržaji i kapaciteti za održavanje ovog vida turizma.

Vrnjačka Banja je odavno prevazišla samo zdravstvenu funkciju lečenjem svojih posetilaca. Ona je danas kulturni centar pružajući širok izbor počevši od žive muzike na prelepim banjskim terasama do koncerata i muzičkih festivala. Tu su još i Vrnjačke kulturne svečanosti, festival filmskog stvaralaštva i jos puno toga, dok je centralna turistička manifestacija Vrnjacki karneval koji postaje tradicionalan.  Zbog svega ovoga Vrnjačka Banja je sa pravom vodeća banja u Srbiji. Ona jedina ima za svakog gosta spremnu ponudu. Danas u banju bolesni dolaze da se leče, a zdravi da se provedu. Mi Vas pozivamo da nas posetite i boravkom u VILI PANONIJA postanete deo nase priče i lično se uverite zašto je Vrnjačka Banja kraljica kontinentalnog turizma naše zemlje.