O Panoniji

Panonija je malo, tiho, izolaovano, prelepo vojvodjansko naselje, sa potpuno netipičnim pejzažom za Vojvodinu. Naime, dolazeći na Panoniju-odjedanput iz ravnica i okolnih njiva ulazite u jednu zelenu oazu stoletnih hrastova i četinara, borovu šumu, sa fantasticnim šumskim vazduhom, prijatnom klimom i ambijentom koji predstavlja pravi raj za odmor i opuštanje. Posle Vršačkih planina i Fruške gore, Panonija ima treću nadmorsku visinu u Vojvodini, sa 128 m. Od sedišta opštine Bačke Topole, kroz koju prolazi međunarodni put E-5 i železnička pruga, udaljeni smo 12 km. Veoma smo blizu važnih međunarodnih puteva, a opet dovoljno daleko da Vam garantujemo mir i tišinu.

Ovo malo mesto,osim prirodnih bogatstava, ističe se izuzetnim prostornim uredjenjem kompleksa, a istorijski podaci govore da je još u 15. veku bilo kultivisano i naseljeno. MZ Panonija je po mnogo čemu jedinstvena i specifična sredina. Spojeni su tu izvanredni prirodni uslovi, rad i velika požrtvovanost žitelja za svoju sredinu, infrastruktura i sadržaji koji stanovnicima i gostima pružaju nesvakidašnji doživljaj.

Na jednoj maloj površini, u mestu koje broji svega oko 800 stanovnika, nalaze se: hotel, kongresna sala sa 350 mesta (bioskop), kaštel iz 1846. godine, park sa četinarskom šumom, retkim i zaštićenim biljnim vrstama,  sportski tereni, jezero, dečije igralište, paintball teren i drugi sadržaji. Sa sadržajima koje poseduje, Panonija ima idealne uslove za razvoj : sportsko- rekreativnog, kongresnog, lovnog i ribolovnog, izletničkog turizma, školu u priorodi i druge oblike turizma.